Om Slagelse

Slagelse er en by på Sydvestsjælland ca. 90 km fra København med 32.005 indbyggere (2014). Det er en af Danmarks ældste byer. Byen er Sjællands ottendestørste og ligger i Slagelse Kommune, der hører under Region Sjælland. Navnet "Slagelse" kommer af det olddanske ord slagh som betyder "sænkning i terrænet", og af else, der er et andet ord for "løse". 

 

Som handelsby har den et stort opland og er et naturligt centrum med gågader og indkøbscentre ikke mindst med Vestsjællandscentret som det helt store handelssted. I den sydøstlige del af Slagelse ligger Antvorskov Kaserne, hvor Gardehusarregimentet holder til. Kasernen har 200 ansatte og kan huse op til 2000 soldater. Byen er præget af en række uddannelsesinstitutioner som pædagogseminaret, Syddansk Universitet, handelshøjskolen, sygeplejeskolen, gymnasiet og Teknisk skole samt flere offentlige folkeskoler, og en række private.

 

Midt i byen ligger en af de ældste teglstenskirker i Danmark, nemlig Sankt Mikkels Kirke bygget i 1300-tallet, og i den sydlige ende af byen ligger ruinerne af Antvorskov Kloster, der blev overdraget til munkeordenen johanniterne i 1164 af kong Valdemar den Store. I byen er et egnsmuseum, Slagelse Museum. Ca. 7 kilometer vest for byen ligger Vikingeborgen Trelleborg som er en ringborg fra Vikingetiden.

 

Læs evt. mere om Slagelse her http://da.wikipedia.org/wiki/Slagelse

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Benyt formularen nedenfor til at sende en mail til bestyrelsen. Formularen bør ikke bruges til henvendelser af hastende karakter, da der kan gå op til en måned før bestyrelsen er samlet og kan svare.

Felter med * skal udfyldes.